Mobilab - energiatehokkaiden ajoneuvo- ja työkoneteknologioiden kehitysympäristö


Euroopan aluekehitysrahasto

Vastuullinen yksikkö

Konetekniikka

Hankkeen kesto

01.01.2019 - 31.12.2021


 

Tavoitteet

Hankkeen päämääränä on rakentaa puolueeton, uusia energiatehokkaita ajoneuvo- ja työkoneteknologioita tukeva testausympäristö, jonka kotipesä on Linnanmaan kampuksella. Testausympäristön toteutetaan Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston yhteistyönä. Hankkeen tavoitteena on hankkia ja rakentaa kokonaisen ajoneuvon/työkoneen/voimansiirtojärjestelmän testausyksikkö sekä PEMS-laitteisto.

Hankkeen tuloksena parannetaan koko Pohjois-Suomen alueen yritysten mahdollisuuksia olla mukana uuden ajoneuvo- ja työkoneteknologian kehityksessä ja Oulun korkeakoulujen mahdollisuutta toteuttaa muuttuvan ajoneuvo- ja työkonetekniikan koulutus-, kehitys-, tutkimus- ja testaustoimintaa. Pitkän aikavälin tavoitteena on luoda pohjoismainen verkosto, joka keskittyy kylmän ilmanalan ja uusien ajoneuvo- ja työkonetekniikoiden koulutukseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Investoinneilla vaikutetaan suoraan energiatehokkaiden ja vähäpäästöisien ajoneuvo- ja työkonetekniikan kehittämiseen. Hanke toteutetaan yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa ?

1.1.2019 - 31.12.2021.

Hankkeen toteutus

Ajoneuvo- ja työkoneteknologioiden nopea kehitys ja tiukentuneet päästörajoitukset EU:n ilmastopolitiikan myötä ovat muuttaneet radikaalisti alalla toimivien yritysten, kouluttajien ja tutkijoiden tarpeita pysyä alan kehityksen mukana. Kehitys on seurausta tiukentuneista ympäristövaatimuksista ja sen myötä syntyvästä tarpeesta päästöjen pienentämiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi.

Tulokset

Projekti eteenee aikataulussa, laiteasennukset on aikataulutettu aloitettavaksi kolmannella vuosineljänneksellä 2021.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio