SIMHE polku - osaamisen tunnistamisesta ja täydentämisestä työllistymiseen


ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahasto

Vastuullinen yksikkö

Liiketalous

Hankkeen kesto

01.10.2018 - 31.12.2020

Hankkeen kotisivu

www.oamk.fi/simhepolku 


 

Hankkeen toteutus

SIMHE polku -hankkeen päämääränä on kehittää korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille koulutuspolku helpottamaan työllistymistä omalle alalle.

Hankkeessa kehitetään korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille täydennyskoulutusta työelämälähtöisesti. Maahanmuuttajien jo kotimaassaan hankkima koulutus ja työkokemus jäävät usein hyödyntämättä. Tässä hankkeessa pyritään kehittämään malli, jossa tunnistetaan maahanmuuttajan aikaisempi osaaminen, jota hän voi täydentää ja päivittää joustavasti työelämän tarpeisiin.

Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien täydennyskoulutuksella pyritään samalla vastaamaan alueellisiin työvoimatarpeisiin. Hankkeessa kartoitetaan rekrytoivien kasvuyritysten osaamistarpeita. Erityisesti mukaan etsitään yrityksiä, jotka tarvitsevat tekniikan tai liiketalouden osaajia ja jotka voivat tarjota työpaikan tai mahdollisuuden työssäoppimiseen uusille osaajille. Hankkeen tavoitteena on poistaa työllistymisen esteitä ja helpottaa työhön sijoittumista.

Hankkeessa kehitettävä joustava koulutuspolku sisältää yksilöllistä ohjausta ja tukea, tarpeen mukaista täydennyskoulutusta sekä työssäoppimista. Koulutus räätälöidään hankkeessa mukana olevien ammattikorkeakoulujen tarjonnasta.

SIMHE polku on valtakunnallinen hanke, jossa Oulun ammattikorkeakoulun toimialueena on Pohjois-Suomi. Mukana hankkeessa ovat Karelia ammattikorkeakoulu ja Metropolia ammattikorkeakoulu, joka koordinoi hanketta. Tavoitteena on, että hankkeessa kehitettävää työllistymistä edistävää ja osaamista täydentävää koulutusmallia voidaan soveltaa myöhemmin myös muissa korkeakouluissa.

Hankkeen rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. SIMHE polku - osaamisen tunnistamisesta ja täydentämisestä työllistymiseen -hanke on osa opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallista Kotona Suomessa -ESR-toimenpidekokonaisuutta.

Hanke toteutetaan vuosina 2019-2020.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio