Uudet teknologiat kone- ja tuotantotekniikassa - Kehitysosa


Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahasto

Vastuullinen yksikkö

Sähkö- ja automaatiotekniikka ja konetekniikka

Hankkeen kesto

01.01.2019 - 30.09.2022

Hankkeen kotisivu

https://www.osao.fi/hankkeet/uudet-teknologiat-kone-ja-tuot..


 

Tavoitteet

Uudet teknologiat kone- ja tuotantotekniikassa -hankkeen tavoitteena on edistää metalli- ja konepajateollisuuden kilpailukykyä ja varmistaa alan yritysten osaavan työvoiman saanti. Hankkeen tavoitteena on varmistaa alan yritysten osaavan työvoiman saatavuus CNC-koneistukseen, laserleikkaukseen sekä automaatioon ja robotiikkaan liittyen
päivittämällä oppilaitosten laitekantaa työelämän tarpeita vastaaviksi. Hankkeen laitteistohankintojen avulla laajennetaan ja monipuolistetaan OSAOn ja Oamkin olemassa olevia oppimisympäristöjä.

Hankkeen toteutus

Tarjoamme yrityksille mahdollisuuden testata hankkeessa hankittuja laitteita oppilaitoksessa ja yhteistyörobotteja demonstraatioissa myös yrityksissä. Hankkeen avulla yritykset pääsevät testaamaan laitteita ennen omien laitehankintojen tekemistä matalalla kynnyksellä. Demonstraatioiden kautta tehostamme yritysten tuottavuutta.

Tulokset

Hankkeen konkreettisena tuloksena OSAOn Kaukovainion tekniikan yksikössä ja OAMK:ssa on uudenaikaiset, yritysten tarpeita vastaavat, yhteiskäytössä olevat oppimisympäristöt, joita voidaan hyödyntää useassa tutkinnossa. Tavoitteenamme on edistää oppilaitosten oppimisympäristöjen yhteiskäyttöä. Uudenaikaisten oppimisympäristöjen avulla mahdollistamme ammattiopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden yhteiset kehittämisprojektit yrityksissä. Laitteistojen avulla mahdollistetaan osaltaan OAMK:n ja OSAOn opiskelijoiden yhtäaikaiset projektityöt ja työpaikalla tapahtuva oppiminen yrityksissä.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio