sivuid: 690

Uudet teknologiat kone- ja tuotantotekniikassa - Kehitysosa


Euroopan aluekehitysrahasto

Vastuullinen yksikkö

Konetekniikka

Hankkeen kesto

01.01.2019 - 31.08.2021


 

Tavoitteet

-

Hankkeen toteutus

Uudet teknologiat kone- ja tuotantotekniikassa -hankkeen tavoitteena on edistää metalli- ja konepajateollisuuden
kilpailukykyä ja varmistaa alan yritysten osaavan työvoiman saanti. Hankkeen tavoitteena on varmistaa alan yritysten
osaavan työvoiman saatavuus CNC-koneistukseen, laserleikkaukseen sekä automaatioon ja robotiikkaan liittyen
päivittämällä oppilaitosten laitekantaa työelämän tarpeita vastaaviksi. Hankkeen laitteistohankintojen avulla
laajennetaan ja monipuolistetaan OSAOn ja Oamkin olemassa olevia oppimisympäristöjä.

Yrityksille tarjotaan mahdollisuutta testata laitteita oppilaitoksessa ja yhteistyörobotteja parin viikon demonstraatioissa myös yrityksissä. Demonstraatioiden kautta tehostetaan yritysten tuottavuutta ja yritykset pääsevät testaamaan laitteita ennen omien laitehankintojen tekemistä matalalla kynnyksellä. Hankkeen tavoitteena on edistää oppilaitosten oppimisympäristöjen yhteiskäyttöä. Uudenaikaisten oppimisympäristöjen avulla mahdollistetaan ammattiopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden yhteiset kehittämisprojektit yrityksissä. Hankkeessa luodaan yhteistyössä toimintamalli siihen, kuinka alueen yritykset voivat hyödyntää oppilaitosten monipuolista laitekantaa hankkeen päätyttyä.

Toimintamallin luomisessa hyödynnetään BusinessOulun toteuttamassa Alustojen tuotteistaminen ja Tehoja-hankkeissa kehitettyjä käytäntöjä. Hankkeen konkreettisena tuloksena OSAOn Kaukovainion tekniikan yksikössä ja Oamkissa on uudenaikaiset, yritysten tarpeita vastaavat, yhteiskäytössä olevat oppimisympäristöt, joita voidaan hyödyntää useassa tutkinnossa (sähkö- ja automaatio, kone- ja tuotantotekniikka, hyvinvointiteknologian koulutuskokeilu). Laitteistojen avulla mahdollistetaan osaltaan Oamk- ja OSAO-opiskelijoiden yhtäaikaiset projektityöt ja työpaikalla tapahtuva oppiminen yrityksissä.

Laitteistohankinnat edistävät vähähiilisyyttä ja materiaalitehokkuutta. Koulutuksen aikana saatu osaaminen ja asenteet siirtyvät työelämään ja tätä kautta voidaan vaikuttaa myös laajemmin materiaalitehokkuuden ja vähähiilisyyden edistämiseen kone- ja tuotantotekniikan alalla. Hankkeen välillisenä tuloksena kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen vetovoima lisääntyy.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio