EU-osaamisen nosto


Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahasto

Vastuullinen yksikkö

Informaatioteknologia

Hankkeen kesto

01.01.2019 - 30.06.2022

Hankkeen kotisivu

https://www.oamk.fi/c5/fi/tutkimus-ja-kehitys/hankkeet/eu-o..


EU-rahoituskauden 2021-2027 valmistelut ovat käynnissä ja Pohjois-Pohjanmaalla on aloitettava varautuminen mahdollisesti pieneneviin aluerahoituskiin. Tki-toimijoiden tulee päästä parempaan tulokseen suorien EU-rahoituksen osalta. EU:n tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelman rahoitustaso voi jopa nousta ja kasvun ja investointien tukeminen sen kautta on tulevien vuosien näkymä maakunnassa. Tähän valmistaudutaan yhteishankkeella Oulun ja Centria-ammattikorkeakoulujen, Oulun yliopiston ja Oulun kaupungin konsernihallinnon sekä Business Oulun kesken. Toimijaverkostolla tähdätään kansainvälisen hankeosaamisen kasvuun vaativien EU-rahoitusten osalta.

Tavoitteet

Päätavoitteena on tiivistää yhteistyötä Oulun ja maakunnan alueella kansainvälisen rahoituksen määrän ja osuuden kasvattamiseksi organisaatiokohtaisesti. Hankkeessa tavoitellaan yhteinäistä näkymää Euroopan suuntaan tehden alueen osaamista tunnetuksi.

Hankkeen toteutus

Hankkeen toimenpiteet toteutetaan seuraavina työpaketteina (Oamk mukana kaikissa):
1. Toimintaympäristön kartoitus
2. Verkostoituminen ja vaikuttaminen
3. Tki-kehittämysympäristön vahvistaminen
4. Yritysyhteistyö
5. Hallinto, viestintä ja arviointi

Tulokset

Pohjois-Pohjanmaa on vahvistanut alueprofiiliaan niin, että alueen toimijat ovat EU-tasolla tunnettuja ja haluttuja hankekumppaneita omilla kärkialoillaan. Hanketoimijoiden yhteistyö on syventynyt ja on kehitetty yhteistyömallia kv-hanketoiminnan hyödyntämiseen. Oamk on päässyt partneriroolissa mukaan kolmeen EU-rahoitteiseen hankkeeseen. Hankkeeseen osallistuneet asiantuntijat ja yritykset ovat verkostoituneet kansainvälisesti.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio