Rokka- rohkeutta yhteistoiminnalliseen robotiikkaan


Vipuvoimaa EU:lta

ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahasto

Vastuullinen yksikkö

Sähkö- ja automaatiotekniikka ja konetekniikka

Hankkeen kesto

01.03.2019 - 31.05.2022

Hankkeen kotisivu

https://www.oamk.fi/c5/fi/tutkimus-ja-kehitys/hankkeet/rokka 


 

Hankkeen toteutus

Hankkeen päämääränä on parantaa opetus- ja tutkimushenkilöstösn sekä yrityshenkilöstön perusosaamista robotiikan ja joustavan automaation aloilla. Hankkeessa keskitytään yhteistoiminnallisen robotiikan osaamisen parantamiseen kansainväliselle tasolle. Yhteistoiminnallisella robotiikalla tarkoitetaan robottien ja ihmisen turvallista ja tuottavaa yhteistoimintaa tuotannossa.

Hankkeen yhtenä tavoitteena on osallistua aktiivisena ja aloitteellisena toimijana kansainvälisessä Cobotics (collaborative robotics) verkostossa ja luoda tulevaisuuden opetusyhteistyötä yhteistoiminnallisen robotiikan alalle. Hankkeessa toteutetaan yhteistoiminnallisen robotiikan suomenkielinen virtuaalinen korkeakoulutukseen soveltuva kurssitarjotin, joka on suunnattu opetus- ja tutkimushenkilöstölle ja yrityksille perusosaaminen kehittämiseen. Kurssitarjottimelle haetaan perusrobotiikan aiheet sekä laaditaan pilottikoulutukset eri kohderyhmille. Kohderyhmiä ovat opetus- ja tutkimushenkilöstö sekä yrityksissä työskentelevät henkilöt. Osa koulutusmateriaalista laaditaan englanninkieliseksi, mikä mahdollistaa kansainvälinen kiinnostuksen ja yhteistyön käynnistäminen.

Hankkeessa toteutetaan yhtenä työpakettina yhteistoiminnallisen robotiikan kansainvälistä benchmarkkausta, minkä avulla tuodaan osaamista ja luodaan alan yhteistyöverkostoja. Hankkeen jälkeen Oulun ammattikorkeakoululla on valmiudet opettaa ja kehittää yhteistoiminnallista robotiikkaa kansainvälisellä tasolla. Hankkeella tuloksena yrityksissä työskentelevien vieraskielisten mahdollisuudet osallistua yhteistoiminnallisen robotiikan opetukseen Suomessa paranevat.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio