Oulun rakentamisen malli


Vipuvoimaa EU:lta

ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahasto

Vastuullinen yksikkö

Rakentamis-, yhdyskunta- ja talotekniikka, energia- ja ympäristötekniikka

Hankkeen kesto

01.04.2019 - 30.04.2022

Hankkeen kotisivu

www.osao.fi/rak3a 


 

Hankkeen toteutus

Hankkeessa kehitetään ammatillisen oppilaitoksen (OSAO) ja korkeakoulujen (Oamk ja Oulun yliopisto) yhteisen rakennusalan toimintamalli. Malli rakennetaan osaamisen kehittämisen ja työelämän osaamistarpeiden pohjalta nousevien teemojen avulla. Hankkeen toimenpiteillä lisätään rakennusalan koulutusten vetovoimaa ja tuetaan opiskelijoiden siirtymiä oppilaitoksesta toiseen sekä opinnoista työelämään.

Hankkeella halutaan tehostaa tutkintojen suorittamista tuomalla lisää konkreettisia ja monipuolisia työelämätilanteita ja -ympäristöjä opiskelun eri vaiheisiin ja siirtymiä tukemaan. Hankkeessa myötävaikutetaan naisten hakeutumiseen alalle. Tuloksena pyritään saamaan uudenlainen Oulun rakentamisen malli, jossa kolme oppilaitostasoa sekä työelämä toimivat tiiviissä yhteistyössä.

Oamkin vastuulla hankkeessa on digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen rakennusteollisuudessa sekä hankkeessa mukana olevien oppilaitosten opetushenkilöstön osaamisen kehittäminen.

Hankkeen kohderyhmää ovat opetushenkilöstö, opiskelijat, työelämän edustajat, peruskoulun 9. luokan oppilaat, lukiolaiset sekä heidän opetus- ja ohjaushenkilöstö.

OSAOn koordinoimassa Oulun rakentamisen malli -hankeessa ovat osatoteuttajina Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto. Hankeelle rahoituksen on myöntänyt Euroopan sosiaalirahastosta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Yhteyshenkilö Oamkissa: Matti Toppi

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio