Made in Maaseutu, markkinointi- ja designosaamista maaseutuyrityksille


ELY-keskus

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto

Vastuullinen yksikkö

Kulttuuri

Hankkeen kesto

01.08.2019 - 30.06.2022

Hankkeen kotisivu

oamk.fi/made 


Made in Maaseutu -hankkeessa aktivoidaan mikroyrityksiä kehittämään omaa markkinointi- ja designosaamistaan yhdessä oppilaitosten kanssa. Teemoja on kolme: 1) visuaalinen suunnittelu, 2) asiakaskokemus ja 3) sisällöntuotanto.

Tavoitteet

Made in Maaseutu - markkinointi- ja designosaamista maaseutuyrityksille -hankkeen (MADE) tavoitteena on edistää maaseudun mikroyritysten ja oppilaitosten välistä yhteiskehittämistä. Oppilaitoksen näkökulmasta tavoitteena on kokeilla uusia yhteistyön malleja ja luoda opiskelijoille työelämälähtöinen näkökulma oppimiseen nimenomaan maaseudulle sijoittuvissa yrityksissä. Yhteiskehittämisen mallin lisäksi hankkeen tavoitteena on lisätä visuaalisen suunnittelun, sisällöntuottamisen ja asiakaskokemukseen liittyvää osaamista maaseudun mikroyrityksissä.

Hankkeen toteutus

Hankkeessa aktivoidaan yrityksiä kehittämään uusia ja olemassa olevia tuotteitaan ja palveluitaan yhdessä opiskelijoiden kanssa, sekä vahvistetaan yritysten suunnitteluosaamista erityisesti markkinoinnin ja visuaalisen suunnittelun teemoissa. Hankkeen toimenpiteet keskittyvät yhteiskehittämisen toimintamallien kokeiluihin ja soveltamiseen Pohjois-Pohjanmaalla. Hankkeessa järjestetään työpajoja ja seminaareja, sekä kirjoitetaan vähintään yksi kansainvälisesti esiteltävä julkaisu. Hanke viestii aktiivisesti teemoihin liittyvistä asioista kohderyhmälle.

Hanke toteutetaan Oulun ammattikorkeakoulun ja Raahen Porvari- ja Kauppakoulun yhteishankkeena, jolloin mukaan saadaan sekä korkea- että toisen asteen opiskelijoita erityisesti viestinnän ja liiketalouden aloilta.

Tulokset

Hankkeen tuloksena syntyy oppilaitosten ja yritysten välinen yhteiskehittämisen malli/mallit, jota voidaan soveltaa yritysten tuotekehityksessä, palvelumuotoilussa, myynnin kasvattamisessa ja yrittäjien oman osaamisen kehittämisessä. Hankkeen myötä eri osapuolten osaaminen ja tietotaito vahvistuu. Maaseudun mikroyritysten toimintaedellytysten paranevat käyttäjätiedon ja yhteiskehittämisen myötä. Näin mikroyritykset pysyvät mukana muutoksen edellyttämässä kehityksessä.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio