POTKE - Peruskoulunsa päättävien opiskelijoiden työelämävalmiuksen kehittäminen


ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahasto

Vastuullinen yksikkö

Liiketalous

Hankkeen kesto

01.09.2019 - 30.08.2022

Hankkeen kotisivu

https://www.oamk.fi/hankkeet/kotimaiset_kaynnissa/?hanke_id=2095 


POTKE-hankkeen (1.9.2019-30.8.2022) päätavoite on, että 9. luokkalaiset nuoret moti-voituvat työn hakemiseen, hakevat ja saavat kesätöitä ja työkokemusta, sekä kehittävät työelämävalmiuksiaan. Näin he kiinnittyvät työelämään ja saavat työelämäkokemusta.

Hankkeessa aktivoidaan ja motivoidaan nuoria hakemaan ja löytämään kesätöitä. Hankkeessa kehitetään toimintamalli, jossa ammattikorkeakoulun opiskelijat valmentavat ja tukevat nuoria työnhaun eri osa-alueilla.
Toimintamalli integroidaan yläkoulujen työelämäopetukseen ja Oamkin liiketalouden tutkinto-ohjelmaan.

Hankkeen tavoitteena on myös yläkoulujen ja ammattikorkeakoulun välisen yhteistyöverkoston kehittäminen

Tavoitteet

Peruskoulunsa päättävien opiskelijoiden työelämävalmiuksien kehittäminen (POTKE) -päätavoite on, että 9. luokkalaiset nuoret (15-16-vuotiaat) motivoituvat työn hakemiseen, hakevat ja saavat kesätöitä ja työkokemusta, sekä kehittävät työelämävalmiuksiaan. Näin he kiinnittyvät työelämään ja saavat työelämäkokemusta.

Hankkeen toteutus

Yhteistyötahoina hankkeessa on Oulun ja Kempeleen yläkouluja.

Tulokset

Hankkeessa luodaan toimintamalli, jossa ammattikorkeakouluopintojensa loppuvaiheessa oleva tradenomiopiskelijat opastavat, ohjaavat ja coachaavat peruskouluikäisiä nuoria auttaen heitä työnhakuun liittyvissä aihealueissa ja osaamisen tunnistmaisessa. Tähän sisältyy mm. työmahdollisuuksien kartoittaminen, nykyaikaisten työnhakumenetetelmien käytön opastaminen, oman ansioluettelon luominen, työhakemusten tekeminen, työhaastatteluun valmistautuminen ja oman osaamisen sanoittaminen.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio