Opiskelijoiden työllistymistä edistävien toimintatapojen kehittäminen


Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan sosiaalirahasto

ELY-keskus

Vastuullinen yksikkö

Sosiaaliala ja kuntoutus

Hankkeen kesto

01.10.2019 - 31.12.2021

Hankkeen kotisivu

https://ote.turkuamk.fi 


OTE-Opiskelijat työllistymistä edistävien toimintatapojen kehittäjiksi ammattikorkeakoulujen henkilöstön rinnalle on ESR-rahotteinen hanke (2019-2021). Hankkeen hallinnoija on Turun amk ja mukana ovat LAB, Savonia, Diak ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Hankkeen tavoitteena on edistää opiskelijoiden työllistymistä Keskeistä hankkeessa on opiskelijoiden aktiivinen rooli kehittämisessä. Hankkeessa kehitetään keinoja, joilla voidaan tukea opiskelijoiden työllistymistä ja joilla opiskelijat voivat osoittaa työelämätaitojen osaamistaan.

Oamkissa tuetaan opiskelijoiden työllistymistä yrittäjyysosaamista vahvistamalla. Hankkeessa haetaan malleja sote-alan opiskelijaosuuskuntatoimintaan.

Tavoitteet

OTE-Opiskelijat työllistymistä edistävien toimintatapojen kehittäjiksi ammattikorkeakoulujen henkilöstön rinnalle on ESR-rahotteinen hanke, joka toteutuu 1.10.2019-31.12.2021 välisenä aikana.

Hankkeen tavoitteena on edistää opiskelijoiden työllistymistä opiskelijakuntien ja ammattikorkeakoulujen yhteistyönä. Opiskelijakunnan roolia työllistymisen tukemisessa vahvistetaan ja heidän kanssaan kehitetään uudenlaisia ratkaisuja työllistymisen edistämiseksi.

Hankkeen työpaketit: TP1 kehitetään osaamismerkkejä työelämäosaamiseen, TP2 (Oamk vastaa) työllistymisen tuki ja yrittäjyys, Oamkissa kokeillaan monialaisen osuuskuntatoiminnan levittämistä sote-alalle, TP3 kehitetään monikanavaiseen työnhakuun mallia,
TP4 yhteiskehittäminen: opiskelijakunnat ja amkit yhdessä.

Hankkeen hallinnoija on Turun amk ja mukana ovat Diak, LAB, Savonia ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Tulokset

Hankkeessa kehitetään opiskelijoiden omista tarpeista, toiveista ja toiminnasta lähteviä toimintakonsepteja monikanavaiseen työnhakuun ja osaamismerkkejä työelämätaitojen osaamisen osoittamiseen sekä tuodaan uusia toimintatapoja yrittäjyyden tukemiseen osuuskuntatoimintaa hyödyntämällä.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio