Painettavat teknologiat kiinteän elektrolyytin akkusovelluksissa (PASS)


Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahasto

Vastuullinen yksikkö

Sähkö- ja automaatiotekniikka ja konetekniikka

Hankkeen kesto

01.08.2020 - 31.07.2022


 

Tavoitteet

Hankkeen konkreettinen tavoite on akkukomponenttien ja lopulta akkukennoprototyypin (kiinteän elektrolyytin akku) valmistus painamalla hyödyntäen uudenlaista akunvalmistusteknologiaa. Hanke tuottaa uutta lisäarvoa akkukemian ja painotekniikan osaamista yhdistämällä. Hankkeen tavoitteena on myös kehittää akkuklusterin alueellista korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteenliittymää sekä luoda siitä kansainvälisesti merkittävä innovaatioekosysteemi. Tavoitteena on edistää siten toteutusalueella osaamisen kasvua, työpaikkojen syntymistä, teollisen viennin kasvua, alueen vetovoimaisuutta ja vaikuttavuutta. Hankkeen tavoitteena on luoda yrityksille ja tutkimuslaitoksille houkutteleva toiminta-alusta, joka mahdollistaa osaamiseen perustuvan kasvun ja lisää entisestään Oulun seudun tunnettavuutta akkuklusterina. Kemian osalta rakennetaan vahva rajapinta Keski-Pohjanmaan maakunnan ja siellä jo reilut kymmenen vuotta rakentuneen akkukemian klusterin kanssa.

Hankkeen toteutus

TP1 Benchmarking
TP2 Teknologian kehitys
TP3 Ideasta liiketoiminnaksi
TP4 Tutkimusympäristön kehittäminen

Tulokset

Hankkeen keskeinen tulostavoite on akkuprototyyppi (akkukenno kiinteällä elektrolyytillä), joka valmistettavissa painamalla rullalta rullalle.
Muita hankkeen odotettavissa olevia tuloksia: Uutta tietoa ja osaamista liittyen akkukennon valmistukseen, uutta tietoa ja osaamista liittyen akkukennon rullalta-rullalle valmistukseen, uutta teknologiaa ja liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille, tutkimuksen ja tieteen tulosten tuotteistaminen uusiksi tuotteiksi ja tuotantoteknologioiksi yhteistyössä sidosryhmien kanssa ja uutta osaamista yliopistoille, tutkimuslaitoksille ja korkeakouluille.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio