Osalliseksi suomalaiseen yhteiskuntaan (eOSY)


Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan sosiaalirahasto

ELY-keskus

Vastuullinen yksikkö

Liiketoiminta

Hankkeen kesto

01.08.2020 - 31.12.2021

Hankkeen kotisivu

https://www.oamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/tki-ja-hanketoim..


 

Tavoitteet

Osalliseksi suomalaiseen yhteiskuntaan (eOSY) -hankkeen tavoitteena on verkkopohjaisesti edistää ja tukea täällä olevien ulkomaalaisten, maahanmuuttajien ja heidän perheenjäsentensä integroitumista yhteiskuntaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueelle. Suomen kielen perustaitojen hallinta on erittäin tärkeä osa kansainvälisten osaajien ja korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoiden integroitumista pysyvästi alueellemme.

Opintokokonaisuudet lisäävät Oulun ammattikorkeakoulun opetustarjontaa huomioiden korkeakoulutuksesta kiinnostuneiden maahanmuuttajien alhainen suomen kielen taitotaso. Tällaista verkkototeutusta ei ole aikaisemmin ollut tarjolla Oulun ammattikorkeakoulussa.

eOSY -hankkeessa kehitetään ja toteutetaan ripeästi etenevää alkeistason kielikoulutusta verkossa sekä rakennetaan digitaalinen kurssipohja itsenäiseen suomen kielen opiskeluun ja omatoimiseen kielitaidon ylläpitämiseen alkeiskurssien jatkoksi. Tavoitteena on nostaa kielitaito A2-tasolle.

Työpaketissa 1 suunnitellaan ja toteutetaan pedagogisesti monipuolinen suomen kielen alkeistason verkkokoulutus yhdistettynä henkilökohtaiseen S2-tukeen. Tämä kahden opintojakson kokonaisuus on mahdollista suorittaa työn tai tutkinto-opintojen ohessa.

Työpaketissa 2 suunnitellaan ja toteutetaan suomen kielen opiskelua motivoiva digitaalinen kurssipohja itsenäiseen ja omatoimiseen kielitaidon ylläpitämiseen ja vahvistamiseen. Tämän 5 opintopisteen laajuisen, itsenäisesti suoritettavan opintojakson voi opiskella oman aikataulun mukaisesti, ns. non-stop-tyylisesti. Suomen kielen lisäksi opintojaksoon integroidaan yhteiskunnallisesti tärkeitä osa-alueita, joiden avulla opetetaan arkielämän ja työelämän termejä sekä samalla herätetään koulutuksesta kiinnostuneiden mielenkiintoa eri aloihin. Erityisen tärkeä on antaa alkuvaiheen esittelyä sosiaali- ja terveysalasta, koska ala kärsii työvoimapulasta ja tarvitsee tulevaisuudessa maahanmuuttajaosaajia. Digitaalinen kurssipohja tehtävineen jää hyödynnettäväksi itsenäiseen opiskeluun ja kielitaidon ylläpitämiseen.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio