Kalariihi & Lähiruoka- ja hankintatreffit 18.9.2020

Kalariihi & Lähiruoka- ja hankintatreffeillä - ruokaketjun toimijoiden kohtaamispaikassa esiteltiin tuotteita,  verkostoiduttiin, opittiin uutta elintarvikehankinnoista ja ideoitiin yhdessä!

Tapahtuma järjestettiin perjantaina 18.9.2020 etäyhteydellä. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Ruokeva-, Kuoreesta gourmeetaVoimaa vesistöistä ja KeKa – Kalatalouden kehittäminen -hankkeiden kanssa.

 

Alta löydät tapahtuman tarkemman ohjelman.

 

 

Ohjelma (tapahtumakutsu ja ohjelma saatavilla myös pdf-muodossa tästä):

 

Kalariihi (Tapahtuma toteutetaan etäyhteydellä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki etukäteen)

10:00–10:20  Tervetuloa! 

Ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu, Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti

Toiminnanjohtaja Heikki Tahkola, Oulun Kalatalouskeskus, Voimaa vesistöistä

Projektipäällikkö Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu, Kuoreesta gourmeeta

10:20–11:00  Vähempiarvoinen kala – mainettaan parempi! –paneelikeskustelu 

Vetäjinä toiminnanjohtaja Heikki Tahkola, Oulun Kalatalouskeskus ja maisema- ja ympäristösuunnittelija Maarit Satomaa, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu

Keskustelijoina kalastaja Juha Tikka, kalanjalostustoimijat Jussi-Pekka Kuha Kuhan kalaliikkeestä ja Samu Pelkonen Hätälästä, ammattikeittiötoimija Mira Raappana Oulun Tuotantokeittiö Löökistä ja Ammattikeittiöosaajista sekä kalatalousneuvoja Iiro Majuri Perämeren rannikon kalatalousryhmästä

11:00–12:00  Vajaasti hyödynnettyjen kalalajien elintarvikeketjun kehittäminen –työpajat 

Laadukas kotimainen kala – vedestä lautaselle

Millaista tuotekehitystä vähempiarvoinen kala vaatii? Näkyvätkö lisäarvot?

Hankeideoita vähempiarvoisen kalan käytön edistämiseen

Lisäksi tuote-esittelyt ja –maistatukset iltapäivän Lähiruoka- ja hankintatreffeillä!

12:00–12:15  Yhteenveto

 

 

Lähiruoka- ja hankintatreffit (Tapahtuma toteutetaan etäyhteydellä.)

13:00-14:00  Miten hankin pötyä pöytään – Onnistunut lähiruoan hankinta –paneelikeskustelu 

Vetäjänä projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopisto

Keskustelijoina mm. Janne Tapio (Osuuskauppa Arina), Jaakko Leppänen (Pohjolan lähiruoka), Timo Ranta (Kujalan tila), Katri Sipola (Monetra Oulu) ja Sari-Helena Forsman/Erik Forsman (Ravintola Puistola).

14:00-14:10 Tauko

14:10-15:30  Virtuaaliset lähiruokatreffit

Yritysesittelyitä, kysymyksiä, keskustelua

15:30  Yhteenveto ja päätössanat 

 

 

Lisätietoja:

Kalariihi: Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu, puh. 040 674 8344, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lähiruoka- ja hankintatreffit: Päivi Vitikka, Oulun ammattikorkeakoulu, puh. 040 651 7180, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.