sivuid: 675

Kalariihi & Lähiruoka- ja hankintatreffit 18.9.2020

Paikka: Etätapahtuma

 

Tervetuloa Kalariiheen & Lähiruoka- ja hankintatreffeille - ruokaketjun toimijoiden kohtaamispaikkaan esittelemään tuotteita, löytämään uusia tuotteita valikoimiin, verkostoitumaan, oppimaan uutta elintarvikehankinnoista ja ideoimaan yhdessä!

Tapahtuma järjestetään perjantaina 18.9.2020 etäyhteydellä. Osallistujat saavat linkin tapahtumaan etukäteen sekä Kalariiheen, että Lähiruoka- ja hankintatreffeille. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Ruokeva-, Kuoreesta gourmeetaVoimaa vesistöistä ja KeKa – Kalatalouden kehittäminen -hankkeiden kanssa.

Kalariihessä kuullaan monipuolinen kalatalous- ja elintarvikealan toimijoiden paneelikeskustelu sekä ideoidaan yhdessä vajaasti hyödynnettyjen kalalajien elintarvikeketjun kehittämistä ja yhteistyötä. Tilaisuus on suunnattu kalastajille, muille kalatalousalan toimijoille, elintarvikealan toimijoille sekä kala- ja elintarvikealan kouluttajille ja kehittäjille.

Lähiruoka- ja hankintatreffit ovat tuottajien sekä ravitsemisalan ja ruokakaupan ammattilaisten kohtaamispaikka! Tuottajat voivat esitellä paikallisia tuotteitaan, ja ostajat löytää uusia tuotteita valikoimiinsa. Tilaisuus sopii niin ravintoloille, vähittäiskaupoille, julkisista elintarvikehankinnoista vastaaville kuin elintarvikejalostajille.

Lähiruoka- ja hankintatreffeillä pääset tutustumaan paikallisiin elintarvikealan toimijoihin, kuulemaan lyhyitä esittelyjä yrityksistä ja tuotteista sekä täydentämään osaamistasi asiantuntijapaneelin vinkeillä onnistuneisiin elintarvikehankintoihin. Lähiruoka- ja hankintatreffit on mainio tapa kartoittaa uusia tuotteita ja tutustua tuotteiden alkuperään sekä saada tietoa hankinnoista.

Alta löydät tapahtuman tarkemman ohjelman ja ilmoittautumislomakkeen. Huomioithan, että Likikseen myyjiksi osallistuvat voivat ilmoittautua tähän tapahtumaan Likis-ilmoittautumisensa kautta.

 

 

 

Ohjelma (tapahtumakutsu ja ohjelma saatavilla myös pdf-muodossa tästä):

 

Kalariihi (Tapahtuma toteutetaan etäyhteydellä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki etukäteen)

10:00–10:20  Tervetuloa! 

Ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu, Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti

Toiminnanjohtaja Heikki Tahkola, Oulun Kalatalouskeskus, Voimaa vesistöistä

Projektipäällikkö Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu, Kuoreesta gourmeeta

10:20–11:00  Vähempiarvoinen kala – mainettaan parempi! –paneelikeskustelu 

Vetäjinä toiminnanjohtaja Heikki Tahkola, Oulun Kalatalouskeskus ja maisema- ja ympäristösuunnittelija Maarit Satomaa, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu

Keskustelijoina kalastaja Juha Tikka, kalanjalostustoimijat Jussi-Pekka Kuha Kuhan kalaliikkeestä ja Samu Pelkonen Hätälästä, ammattikeittiötoimija Mira Raappana Oulun Tuotantokeittiö Löökistä ja Ammattikeittiöosaajista sekä kalatalousneuvoja Iiro Majuri Perämeren rannikon kalatalousryhmästä

11:00–12:00  Vajaasti hyödynnettyjen kalalajien elintarvikeketjun kehittäminen –työpajat 

Laadukas kotimainen kala – vedestä lautaselle

Millaista tuotekehitystä vähempiarvoinen kala vaatii? Näkyvätkö lisäarvot?

Hankeideoita vähempiarvoisen kalan käytön edistämiseen

Lisäksi tuote-esittelyt ja –maistatukset iltapäivän Lähiruoka- ja hankintatreffeillä!

12:00–12:15  Yhteenveto

 

 

Lähiruoka- ja hankintatreffit (Tapahtuma toteutetaan etäyhteydellä.)

13:00-14:00  Miten hankin pötyä pöytään – Onnistunut lähiruoan hankinta –paneelikeskustelu 

Vetäjänä projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopisto

Keskustelijoina mm. Janne Tapio (Osuuskauppa Arina), Jaakko Leppänen (Pohjolan lähiruoka), Timo Ranta (Kujalan tila), Katri Sipola (Monetra Oulu) ja Sari-Helena Forsman/Erik Forsman (Ravintola Puistola).

14:00-14:10 Tauko

14:10-15:30  Virtuaaliset lähiruokatreffit

Yritysesittelyitä, kysymyksiä, keskustelua

15:30  Yhteenveto ja päätössanat 

 

 

Lisätietoja:

Kalariihi: Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu, puh. 040 674 8344, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lähiruoka- ja hankintatreffit: Päivi Vitikka, Oulun ammattikorkeakoulu, puh. 040 651 7180, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.