Kansainvälistyminen ja vienti

RUOKARIIHI edistää elintarvikealan yritysten kansainvälistymistä ja vientiedellytyksiä. Yhtenä toimenpiteenämme on koordinoida Pohjois-Pohjanmaan maakuntaosasto Berliinissä tammikuussa 2020 pidettäville kansainvälisille ruoka-alan Grüne Woche -messuille.

Tulokset: 

Muita toimenpiteitämme

Esittelyt kansainvälisille kutsuvieraille

Esittelemme Pohjois-Pohjanmaan elintarviketuotteita kansainvälisille ruoka-alan kutsuvieraille kahdessa maakunnan ruoka-alan tapahtumassa. Sopivia tapahtumia esittelyille ovat esimerkiksi Oulussa pidettävä Likis-lähiruokatapahtuma ja Kuusamon katuruokamarkkinat. 

Teematilaisuudet

Järjestämme kaksi kansainvälistymistä edistävää kulttuuri- ja ruokamatkailun teematilaisuutta, joiden avulla lisäämme elintarvikealan yritysten tietoisuutta ja tietämystä ruoan merkityksestä matkailuelämyksissä ja tuomme ideoita ruokakulttuuriin tuotteistamiseen.

Tilaisuuksien lähtökohtana ovat Pohjois-Pohjanmaan maakunnan tuotteet ja tarinat. Tilaisuudet on tarkoitettu alueen elintarvikealan yrityksille sekä ravintola- ja matkailualan yrityksille. Tilaisuuksien järjestämisessä hyödynnämme muun muassa Pohjoinen Ruoka ja Matkailu – Arctic Food and Travel -hankkeen tuloksia ja verkostoja.

Alustat ja verkostot

Perehdymme hankkeen aikana myös EU:n Agri-Food-portaaliin sekä muihin EU-verkostoihin. Selvitämme niihin osallistumisen hyötyjä.

Elintarvikealan yritysten vientiosaamisen kehittämiseksi teemme tiivistä yhteistyötä Elintarvikeviennin Osaaja -hankkeen kanssa.