Kirjasto

Kaukopalvelu

Oamkin ja OSAOn Kontinkankaan yksikön henkilökunnalle ja opiskelijoille

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä lainaustoimintaa, jossa asiakkaille tilataan muista kirjastoista kaukolainaksi sellaisia julkaisuja, joita ei ole oman paikkakunnan kirjastoissa. Toimitamme kirjat yleensä lainaksi ja lehtiartikkelit valokopioina. Lähettäjäkirjasto määrää laina-ajan ja muut lainan käyttöehdot.

Kaukopalvelu on maksullista toimintaa, ja tilaus maksetaan viimeistään noudettaessa. Lainat ja kopiot Varastokirjastosta ovat maksuttomia. 

Opinnäytetyötä tekevät Oamkin opiskelijat voivat tilata maksuttomia kaukolainoja kotimaasta enintään viisi työn ohjaajan hyväksymää tilausta / opinnäytetyö. Oamkin henkilökunnan opetus- ja työkäyttöön tulevat kaukolainat ovat maksuttomia, mutta omaan käyttöön tulevat kaukolainat ovat maksullisia. Hankkeisiin tulevat kaukolainat laskutetaan hankkeelta.

Tee kaukopalvelupyyntö >>

 

Kirjastoille ja tietopalveluille

Kaukopalvelu lähettää lainoja ja kopioita kirjastoille ja tietopalveluille. Emme kuitenkaan kaukolainaa kirjastoille oman paikkakunnan sisällä. Kurssikirjoja ei anneta kaukolainaan. Kurssikirjojen lisäksi kirjaston toimipisteillä voi olla omia rajoituksiaan kaukolainattavan materiaalin suhteen. Vanhemmat kansitetut opinnäytetyöt ovat kaukolainattavissa lukusalilainaksi. Uudemmat opinnäytetyöt on pääsääntöisesti tallennettu Theseukseen vapaasti luettavaksi. Myös Oamkin intraan tallennettuja opinnäytetöitä voi tilata kaukolainaksi muihin kirjastoihin.  

Suomalaisilta ammattikorkeakoulukirjastoilta emme peri kaukopalvelusta maksua. Muilta kirjastoilta ja tietopalveluilta peritään maksu kirjaston hinnaston mukaisesti.

Pyyntö lähetetään siihen kirjastoon, jossa kyseinen materiaali sijaitsee, joko kaukopalvelupyyntölomakkeella tai sähköpostitse. Lainaa tilattaessa pyydämme ilmoittamaan laskutusosoitteen ja –ohjeet.

Siirry tilauslomakkeeseen >>