Oppimisympäristöt

Oamkin opiskelijat saavat opintojensa aikana useita erilaisia järjestelmiä ja palveluita käyttöönsä. Opinnoissasi sinulla on käytettävissä seuraavia palveluita:

Peppi
Suojattuun opiskelija- ja opintotietojärjestelmä Peppiin kirjaudut Oamkin tunnuksilla. Pepistä näet ajantasaiset tietosi opinnoistasi ja opintosuorituksistasi sekä voit tulostaa opintosuoritusotteen. Pepistä löydät Ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijoille suunnattuja muita palveluita, Ossi-työkalun, harjoitteluun ilmoittautumisen, harjoittelusopimuksen ja todistushakemuksen. Pepin HOPS työkalulla voit ilmoittautua osaan valinnaisia opintoja. Muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla Pepissä.

Office 365
Microsoft Office 365 sisältää opiskelijan sähköpostin, johon kirjaudut liittämällä käyttäjätunnuksesi loppuun @students.oamk.fi päätteen. Oamkin sähköpostiin ohjautuu kaikki opintojesi aikaiset viestit, kuten Oamkin opiskelijoille suunnatut yhteiset tiedotteet, ilmoitukset salasanan vanhentumista sekä Moodlesta/Pepistä lähetetyt viestit. On tärkeää, että seuraat aktiivisesti sähköpostiasi. Voit tehdä myös students - sähköpostiviestien edelleen ohjauksen omaan, henkilökohtaiseen sähköpostiisi. Office 365 sisältää One Drive pilvitallennustilan, jossa voit tallentaa ja jakaa tiedostoja opintojesi ajan.

Office 365 palvelusta löydät Teams-verkkotyötilan, joka mahdollistaa keskustelut, verkkokokoukset ja tiedostojen jakamisen/yhteistuottamisen Teamsin käyttäjien kanssa. Teams tulee korvaamaan Officen Skype for Business palvelun. Lisätietoa Teamsin käytöstä löydät ICT-palveluiden verkkosivuilta

Moodle
Verkko-oppimisympäristö Moodlea käytetään useissa opintoryhmissä opetuksen ja ohjauksen tukena. Moodle on suojattu ympäristö, johon kirjaudut Oamkin tunnuksilla. Moodlen kurssialueelle tarvitaan yleensä kurssiavaimen, jonka saat opettajalta, jos opinnoissa käytetään Moodlea.

Howspace
Howspace on oppimisympäristö, jossa työskentelet aktiivisesti opiskelutovereittesi kanssa. Luot oppimistehtävissä erilaisia materiaaleja, saat vertais- ja opettajapalautetta sekä tukea oppimiseesi. Mikäli Howspace on opintoryhmäsi käytössä, työskentely aloitetaan jo opintojen orientaatiovaiheessa ja se jatkuu koko opintojen ajan. 

Zoom
Zoom on verkkokokousväline, jota käytetään etäopetukseen- ja ohjaukseen, verkkokokouksiin ja webinaareihin. Voit osallistua Zoom-kokoukseen suoraan selaimessasi, tai voit asentaa koneellesi Zoom-sovelluksen. Zoom toimii Windows-, Mac- ja Linux-koneilla sekä mobiililaitteilla (iOS ja Android). Tutustu Zoom-ohjeisiin ICT- palveluiden verkkosivuilta

G Suite for Education palvelut voit ottaa käyttöösi opintojesi ajaksi Oamkin tunnuksilla. Silloin Googleen kirjaudutaan HAKA -kirjautumisen kautta. Palvelu sisältää mm. Googlen Drive -pilvitallennustilan ja Blogger-blogit. Muista ottaa talteen omat materiaalista Googlesta ennen valmistumistasi, jos otat palvelun käyttöön Oamkin tunnuksilla.

Muistettavaa
Valmistuttuasi Oamkin käyttäjätunnukset poistuvat käytöstäsi. Muista hyvissä ajoin ottaa talteen henkilökohtaiset tehtävät ja dokumentit kaikista eri ympäristöistä, kuten Microsoft Office 365 -pilvipalvelusta, Googlesta ja Moodlesta talteen!