Opinto-opas


Hyvinvointi »

Opintopsykologi

Yksilöohjaus

Mitä opintopsykologin yksilöohjaus on? Katso esittelyvideo: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=i7hVdkLTXBk&feature=youtu.be

 

Tutkinto-opiskelijoidemme käytettävissä on opintopsykologi. Opintopsykologin yksilöohjauksen  tavoitteena on tukea opiskelijan opiskelua, oppimista ja opiskelukykyä. Tapaamisilla jäsennetään opiskelijan tilannetta, kehitetään opiskelutaitoja, lisätään opiskelijan omaa toimijuutta, etsitään uusia ajattelu- ja toimintatapoja sekä parannetaan opiskeluedellytyksiä. Tyypilliset yhteydenottosyyt liittyvät opiskelun ja oppimisen ympärille. Näitä ovat mm.

 • Motivaatio​
 • Opintojen eteneminen​
 • Oppiminen, opiskelutaidot ja ajankäyttö ​
 • Oppimisen, keskittymisen ja​ tarkkaavuuden vaikeudet ​
 • Opiskelukykyn ylläpito: stressi ja jaksaminen
 • Opiskeluun liittyvä itsetunto ja minäkuva​
 • Esiintymisjännitys​
 • Opintojen aloittaminen​
 • Harjoittelu​
 • Opinnäytetyö​
 • Valmistuminen​
 • Opintojen jatkaminen tauon jälkeen

Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Tapaamisia on 1–5 kertaa (45 minuuttia / kerta).  Ensimmäisellä kerralla sovitaan työskentelyn tavoitteista ja mahdollisista jatkotapaamisista. Huomaathan, että opintopsykologin ohjaus on suosittua, joten peruutathan varatun ajan viimeistään 24 h ennen tapaamista, jotta voimme tarjota vapautunutta aikaa jonossa olevalle opiskelijalle. Perumattomat ajat lasketaan käytetyiksi kerroiksi.

Voit varata keskusteluajan sähköpostitse osoitteella opintopsykologi#oamk.fi (korvaa # -> @). Liitä viestiisi yhteystietosi (nimi, koulutusohjelma, puhelinnumero, sähköposti). Koronatilanteesta johtuen ohjaukset toteutuvat toistaiseksi etäohjauksena videopuhelun, chatin tai puhelun välityksellä. Voit esittää toiveesi työskentelytavasta aikaa varatessasi. Saat ohjeet sovellusten käyttöön vastausviestissä. Vastaamme viestiisi heti kun mahdollista, tyypillisesti viimeistään seuraavana arkipäivänä ja tarjoamme seuraavaa vapaata keskusteluaikaa.

Opiskelijoita ohjaavat:

Kiia Kilponen
Opintopsykologi (PsM)

Sara Tiainen
Opintopsykologi (PsM)

Amanda Tistelgren

Opintopsykologiharjoittelija (PsK)
 
Työntekiköiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi#oulu.fi (korvaa # -> @)
 
Huom. Mielenterveyshäiriöiden hoito tapahtuu terveydenhuollossa, joten näissä asioissa otathan suoraan yhteyttä Oulun kaupungin opiskeluterveysasemaan.
Akuutissa kriisissä voit mennä oman hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolle ilman ajanvarausta. 
Kriisiapua tarjoaa myös Oulun kriisikeskus ja seurakuntien oppilaitospastorit.
 

Webinaarit ja workshopit Virtuaalitelluksessa 

29.9.2020 klo 12.15-13.15. Itsenäisen opiskelun tukipaketti -webinaari / opintopsykologi Kiia Kilponen. Webinaarissa käydään läpi niitä taitoja, joita itsenäinen opiskelu opiskelijalta vaatii. Se tarjoaa myös käytännön vinkkejä siihen, miten itsenäisestä opiskelusta voi tehdä sujuvampaa ja antoisampaa.
26.10.2020 klo 14.00-15.30. Ajanhallinta-workshop / opintopsykologit Pauliina Junnikkala ja Pia Partanen
27.10.2020 klo 12.15-13.15. Motivaatio saa liikkeelle -webinaari / opintopsykologiharjoittelija Amanda Tistelgren. Mitä motivaatio on ja mihin sitä tarvitaan? Miten motivaatiota herätellään ja vahvistetaan? Entä mitä tehdä, jos motivaatio on kadoksissa? 
9.11.2020 klo 12.15-13.45. Motivaatio-workshop/ Opintopsykologit Pauliina Junnikkala ja Pia Partanen
17.11.2020 klo 12.15-13.45. Ajanhallinta-workshop/ Opintopsykologi Pia Partanen ja uraohjaaja Salla Herrala. Ilmoittautumiset 13.11 mennessä (rajoitettu osallistujamäärä) osoitteeseen salla.herrala#oulu.fi (korvaa # -> @) . Workshopissa tehdään kalenteriin konkreettinen suunnitelma loppuvuoden opinnoista.
24.11.2020 at 14:15-15:45,Time management and planning of studies -workshop,  Location: KK238 in Linnanmaa campus. Organized by study and career councellors Salla Herrala and Angela Suorsa. 
1.12.2020 klo 12.15-13.15 Opiskeluhyvinvoinnin tukeminen -webinaari / opintopsykologi Sara Tiainen. Kuinka tukea ja ylläpitää omaa opiskeluhyvinvointia ja jaksamista? Mitä stressi on ja kuinka sen tunnistaa. Ovatko kaikki stressinhallintakeinot yhtä hyviä? Kuinka auttaa stressaantunutta mieltä?

Opiskelutaidot Moodle-kurssi

Kehitä opiskelutaitojasi itsenäisesti suoritettavalla Opiskelutaidot Moodle-kurssilla. Kurssi on avoin toisen periodin ajan. Saat palautetta suorittamistasi tehtävistä opintopsykologeilta. Kurssin teemoja ovat ajanhallinta, opiskelutekniikat, motivaatio, opiskeluun liittyvä minäkuva ja itsetunto sekä stressinhallinta. Löydät kurssin Moodlesta kurssin nimellä OPSY Opiskelutaidot. Kurssiavain on opiskelutaidot2020. Katso lisätietoja täältä.

Monialainen opinnäytetyöryhmä 

 • Tarvitsetko tukea opinnäytetyön (gradu, DI-työ, kandintyö, amkin opinnäytetyö) tekemiseen?Syksyllä on tarjolla monialainen opinnäytetyöryhmä yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Edellytyksenä ryhmään pääsylle on se, että sinulla on opinnäytetyöllesi ohjaaja omassa tutkinto-ohjelmassasi tai koulutusohjelmassasi ja olet jo aloittanut työn tekemisen. Odotamme myös, että pystyt osallistumaan joka kokoontumiskerralle.
 • Ryhmä kokoontuu 7 kertaa keskiviikkoisin klo 12-14: 30.9. , 7.10. (HOX klo 9-11​), 14.10., 28.10., 11.11., 25.11.​ ja 9.12.2020.
 • Ryhmän vetäjät: opintopsykologi Pia Partanen ja suunnittelija Tiina Kemppainen
 • Lähetä hakemus ryhmään osoitteeseen tiina.kemppainen#oulu.fi (korvaa # -> @) ja kerro seuraavat asiat: tutkinto-ohjelmasi/koulutusohjelmasi, opintojen aloitusvuotesi, opintopisteet ja perustelut, miksi tämä ryhmä olisi sinulle hyödyllinen. Haku päättyy 23.9. klo 15.00!

Tietosuojainfo ja rekisteriseloste
Katso opintopsykologien asiakastietoja koskeva tietosuojainfo täältä.
Katso opintopsykologitoimintaan liittyvän tutkimuksen rekisteriseloste täältä.

Ajankohtaista

Oamk-podcast

Oamk-podcastissa keskustellaan opintopsykologiharjoittelija Mira Mäenpään kanssa siitä, millaisia ajatuksia ja tunteita opintojen aloittaminen ja uuden elämänvaiheen alku voi herättää. Mira kertoo myös, miten opintopsykologin juttusille voi hakeutua ja millaisia asioita psykologin kanssa voi käsitellä. 

Kuuntele Podcast tästä

Sivusta vastaa: Sara Tiainen  |  Päivitetty viimeksi: 13.11.2020