Opintopsykologi

Opintopsykologit tarjoavat yksilö- ja ryhmäohjausta, työpajoja, verkkokursseja, webinaareja ja opiskeluun liittyviä ohjausmateriaaleja. Kaikki ajankohtainen tarjonta löytyy tältä sivulta.

Yksilöohjaus

Voit varata ajan opintopsykologille, jos

 • olet kirjoilla oleva Oulun ammattikorkeakoulun perustutkinto-opiskelija
 • tarvitset apua opiskeluun ja oppimiseen liittyvissä pulmatilanteissa, joita muu opintojen ohjaus ja neuvonta ei ole ratkaissut

Esimerkiksi seuraavissa asioissa:

 • jumissa olevat opinnot tai opinnäytetyö
 • opiskelutaidot, ajankäyttö ja arjenhallinta
 • opiskeluitsetuntoon liittyvät ongelmat
 • esiintymisjännitys
 • motivaatio-ongelmat
 • jaksaminen ja stressi
 • oppimisvaikeudet
 • palaaminen opintojen pariin pitkän tauon jälkeen

Ohjausta järjestetään Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla sekä etäyhteyksin. Otathan huomioon, että riippuen toiveiden määrästä, voi jonotusaika olla pidempi kampusaikoihin. Etäaikoja on mahdollista järjestää joustavammin. Ajanvarauksessa kerro, haluatko kampusajan Linnanmaalle, Kontikankaalle vai etäjan. Kerro myös, jos sekä kampusaika että etäaika sopivat molemmat. Ethän tule lievissäkään flunssaoireissa kampukselle, vaan ota yhteyttä opintopsykologiin, jolloin aika on mahdollista vaihtaa etäajaksi tai sopia uusi aika.

Keskustelut opintopsykologin kanssa ovat luottamuksellisia ja kestävät tavallisesti noin 45 minuuttia. Ensimmäisellä kerralla sovitaan mahdollisista jatkotapaamisista ja työskentelyn tavoitteista. Tapaamisten tavoitteena on jäsentää opiskelijan tilannetta, kehittää opiskelutaitoja, lisätä toimijuutta, löytää uusia ajattelu- ja toimintatapoja ja parantaa opiskeluedellytyksiä. 

Tapaamiskertoja on yleensä 1-5 noin kuukauden välein. Huomaathan, että opintopsykologin ohjaus on suosittua, joten peruutathan varatun ajan viimeistään 24h ennen tapaamista, jotta voimme tarjota vapautunutta aikaa jonossa olevalle opiskelijalle. Perumattomat ajat lasketaan käytetyiksi kerroiksi. .

Voit varata ajan opintopsykologille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opintopsykologi#oamk.fi (korvaa # -> @) . Kirjoita viestiin yhteystietosi (nimi, koulutusohjelma, sähköpostiosoite ja puhelinnumero). Vastaamme 1-3 arkipäivän kuluessa ja tarjoamme ensimmäistä vapaana olevaa aikaa. 

Huomaathan:

 

Kiia Kilponen
Opintopsykologi (PsM)

Sara Tiainen
Opintopsykologi (PsM)

Pauliina Junnikkala
Opintopsykologi (PsM)
 
Pia Partanen
Opintopsykologi (PsM)
 
Saara Kuusisto (PsM)
Opintopsykologi
 
 
pexels-fauxels-3184454.jpg
 

Moodle-kurssit

Moodle-kurssit ovat auki 23.8.2021-31.5.2022.

Opiskelutaidot 

Kehitä opiskelutaitojasi itsenäisesti suoritettavalla Opiskelutaidot Moodle-kurssilla. Saat palautetta suorittamistasi tehtävistä opintopsykologeilta. Kurssin teemoja ovat ajanhallinta, opiskelutekniikat, motivaatio, opiskeluun liittyvä minäkuva ja itsetunto sekä stressinhallinta.  

 • Kurssin nimi: OPSY Opiskelutaidot
 • Kurssiavain: opiskelutaidot22-23

Hyväksyntää arkeen 

Vahvista psykologista joustavuutta ja stressinsäätelytaitojasi Hyväksyntää arkeen Moodle-kurssilla. Saat palautetta suorittamistasi tehtävistä opintopsykologeilta. Kurssin teemoja ovat hyvinvoinnin tukipilarit, ajatukset ja tunteet, arvot, hyväksyvä tietoinen läsnäolo ja hyväksyntä. 

 • Kurssin nimi: Hyväksyntää arkeen (HYVÄ)
 • Kurssiavain: hyva2022

Ryhmät

Monialainen opinnäytetyöryhmä

Jumittaako opinnäytetyösi? Tarvitsetko vinkkejä opinnäytetyön tekemiseen liittyvissä kysymyksissä? Haku ryhmään avautuu syksyllä 2022! 

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 12.00-14.00: 15.9., 22.9., 29.9., 20.10., 3.11., 17.11., 1.12. ja 15.12. Lisäksi työpajat 6.10. ja 10.11. Ryhmä järjestetään Linnanmaan kampuksella (KK238). Ryhmän vetäjät: opintopsykologi Saara Kuusisto ja opinto-ohjaaja Tiina Kemppainen.

Study Together 

Kaipaatko opiskeluseuraa, kampuksella oloa ja opiskeluvinkkejä? Ryhmässä pääset opiskelemaan yhdessä muiden kanssa sekä kokeilemaan, miltä Pomodoron eli ajastimen kanssa työskentely tuntuu.  Ryhmän tapaamisissa jokainen edistää omia opintojaan valitsemallaan tavalla, esimerkiksi erilaiset kirjoitustyöt ja tenttiin lukeminen. Haku ryhmään avautuu syksyllä 2022!

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 12-14:  4.10., 11.10., 18.10., 25.10., 1.11., 8.11., 15.11., 22.11 ja 29.11.

Ryhmä järjestetään Linnanmaan kampuksella (KK238). Ryhmän vetäjät: opintopsykologi Kiia Kilponen ja uraohjaaja Salla Herrala. 

Huomaa vahvuutesi - opiskelutaitoryhmä ADHD-diagnoosin saaneille opiskelijoille

Onko sinulla todettu ADHD  ja kaipaat apua opiskelujen edistämiseen? Ryhmässä käsitellään mm. ajanhallintaa, aloittamisen vaikeutta ja itsemyötätuntoa.  Haku ryhmään avautuu syksyllä 2022!

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 12.00-14.00: 2.11., 9.11., 16.11., 23.11., 30.11., 7.12. ja 14.12. Ryhmä järjestetään Linnanmaan kampuksella (KK238). Ryhmän vetäjät: opintopsykologit Sara Tiainen ja Pauliina Junnikkala.

Työpajat

Aloittamisen vaikeus työpaja

Tule taklaamaan aloittamisen vaikeus opintopsykologien järjestämään työpajaan! Työpajassa käydään erilaisia vinkkejä ja tehdään harjoituksia, joiden avulla tartut toimeen silloinkin, kun se tuntuu vaikealta. Ennakkotehtävänä katso video aloittamisen vaikeudesta. Ilmoittautuminen aukeaa syksyllä 2022!

Työpaja järjestetään 12.10.2022 klo 9.00-10.30 Linnanmaan kampuksella (KK 238). Ohjaajina toimivat opintopsykologit Sara Tiainen ja Kiia Kilponen. 

Ajanhallinnan työpaja 

Tule suunnittelemaan opinnot ja ajanhallinta ohjatusti! Työpajassa tehdään kalenteriin konkreettinen suunnitelma opinnoistasi. Tarvitset työpajaan tullessasi tiedon loppuvuoden kursseista, kurssien suoritustavoista sekä kalenterin. Otathan mukaan myös laitteen, jolla pääset Tuudoon. Ilmoittautuminen aukeaa syksyllä 2022!

Työpaja kokoontuu kaksi kertaa 17.10 klo 12-13.30 ja 7.11 klo 12-13.30 Linnanmaan kampuksella (KK 238). Ohjaajina toimivat opintopsykologi Pia Partanen ja uraohjaaja Salla Herrala. 

pexels-bich-tran-760710.jpg

 

 

 

 

Webinaarit 

Itsenäisen opiskelun tukipaketti -webinaaritallenne. Opintopsykologi Kiia Kilponen. Webinaarissa käydään läpi niitä taitoja, joita itsenäinen opiskelu opiskelijalta vaatii. Se tarjoaa myös käytännön vinkkejä siihen, miten itsenäisestä opiskelusta voi tehdä sujuvampaa ja antoisampaa.
 
Motivaatio saa liikkeelle -webinaaritallenne. Opintopsykologiharjoittelija Amanda Tistelgren. Mitä motivaatio on ja mihin sitä tarvitaan? Miten motivaatiota herätellään ja vahvistetaan? Entä mitä tehdä, jos motivaatio on kadoksissa? 
 
Opiskeluhyvinvoinnin tukeminen -webinaaritallenne. Opintopsykologi Sara Tiainen. Kuinka tukea ja ylläpitää omaa opiskeluhyvinvointia ja jaksamista? Mitä stressi on ja kuinka sen tunnistaa? Ovatko kaikki stressinhallintakeinot yhtä hyviä? Kuinka auttaa stressaantunutta mieltä?
 

Miniwebinaarit

 
Tavoitteellinen opiskelu. Opintopsykologi Hilla Marin.  Miten ylläpitää motivaatiota ja jaksamista yliopisto-opinnoissa? Pitkän tähtäimen tavoitteiden kirkastaminen ja välitavoitteiden asettaminen motivoivat ja auttavat opintojen suunnittelussa. Suunnitelmallisuus puolestaan lisää hallinnantunnetta ja auttaa hallitsemaan stressiä.
 
Ajanhallinta. Opintopsykologi Hilla Marin.  Hyvällä ajanhallinnalla löydät tasapainon opiskelun ja vapaa-ajan välille ja pystyt hallitsemaan stressiä. Ajanhallintataidot ovat tärkeitä niin opiskeluissa kuin myöhemmin työelämässäkin, siksi niihin kannattaa panostaa jo nyt!
 
Kalenterointi. Opintopsykologi Pia Partanen. Miten teen konkreettisen suunnitelman opinnoilleni ja miksi kalenterin käyttö on järkevää?
 
Opiskelutekniikat. Opintopsykologi Hilla Marin. Opiskelutekniikoita on monenlaisia ja se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Itsetuntemus on tärkeää, jotta osaat hyödyntää itsellesi parhaiten sopivia keinoja. Erilaisten sisältöjen oppimisessa on usein myös paikallaan soveltaa erilaisia strategioita.
 
Aloittamisen vaikeuden taklaaminen. Opintopsykologiharjoittelija Amanda Tistelgren. Mistä aloittamisen vaikeudessa on kyse ja kuinka päästä työskentelyssä alkuun?
 
Opiskeluhyvinvointi. Opintopsykologi Hilla Marin. Opiskeluhyvinvointi on aina subjektiivinen kokemus omasta hyvinvoinnista. Sitä voisi kuitenkin luonnehtia sellaisena tilanteena ja olotilana, missä opinnot etenevät ja myös muulle elämälle jää sopivasti aikaa. Entä mitä sitten tapahtuu, kun opiskeluhyvinvointi on koetuksella? Mitä tehdä kun hyvinvointi kärsii?
 
Stressin säätelyä tässä ja nyt. Opintopsykologi Sara Tiainen. Miten purkaa stressireaktiota? Videolla annetaan muutama vinkki stressiajatusten ja tunteiden säätelyyn sekä tietoisten valintojen tekemiseen.
 
Huijarisyndrooma. Opintopsykologiharjoittelija Amanda Tistelgren. Mitä huijarisyndroomalla tarkoitetaan ja miten sen kanssa voi tulla toimeen?
 

Podcastit

Oamk-podcastissa keskustellaan opintopsykologiharjoittelija Mira Mäenpään kanssa siitä, millaisia ajatuksia ja tunteita opintojen aloittaminen ja uuden elämänvaiheen alku voi herättää. Mira kertoo myös, miten opintopsykologin juttusille voi hakeutua ja millaisia asioita psykologin kanssa voi käsitellä. 
 
Erilaiset aivot-podcast. Miten karkkipussi liittyy opiskeluun ja keskittymiseen? Millä tavalla ADHD-henkilön opintoja voidaan tukea korkeakouluopinnoissa? ADHD:sta ja opiskelusta kertovat Erilaiset aivot -podcastin kolmannessa jaksossa opintopsykologi Sara Tiainen, opinto-ohjaaja Susanna Saarinen ja toista korkeakoulututkintoa opiskeleva kokemusasiantuntija Sini.
 

Mitä kuuluu kampus -podcastissa opintopsykologi Pauliina Junnikkala kertoo, milloin opiskelijan pitäisi hakea apua, miten selvitä etäopinnoista ja kuinka lopettaa viivyttely.

Materiaalipankki

Vinkkejä opiskeluun -Padlet. Opintopsykologi Pauliina Junnikkala. Opintopsykologin kokoamia vinkkejä tehokkaampaan opiskeluun. 
 
Vinkkejä hyvinvointiin - Padlet. Opintopsykologi Pauliina Junnikkala. Opintopsykologin kokoamia vinkkejä hyvinvoinnin tueksi.
 
Opiskelun tueksi -opas. Opintopsykologi Pauliina Junnikkala. Opintopsykologin kokoama opas.
 

Tietosuojainfo ja rekisteriseloste
Katso opintopsykologien asiakastietoja koskeva tietosuojainfo täältä.
Katso opintopsykologitoimintaan liittyvän tutkimuksen rekisteriseloste täältä.