Opinto-opas


Hyvinvointi »

Opiskelijaravintolat

Olet oikeutettu ateriatukeen, jos suoritat Suomessa suomalaisessa korkeakoulussa alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa, ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Lisäksi olet oikeutettu tukeen, jos osallistut korkeakoulussa opintotukeen oikeuttaviin ammatillisiin tai erikoiskoulutusohjelmiin tai poikkeuskoulutukseen.

Ateriatuen piirissä olevat ravintolat löydät kunnittain hakupalvelusta. Näissä ravintoloissa noudatetaan valtioneuvoston vahvistamia ateriakokonaisuuksien enimmäishintoja. Ravintolan pitäjä on vähentänyt aterian enimmäishinnasta ateriatuen, eli maksat ateriastasi siis tuen verran vähemmän.

Sinulla on oikeus yhteen ateriatuettuun ateriaan päivässä.

Saat alennushintaisen aterian näyttämällä voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia. VR:n ja Matkahuollon myöntämillä opiskelijakorteilla alennusta ei voi saada. Jos sinulla ei ole opiskelijakorttia, mutta suoritat opintoja, jotka oikeuttavat ateriatuettuun ruokailuun, voit noutaa Kelan ateriakortin kampuksesi opiskelijapalveluista.

Oamkin kampuksilla olevat opiskelijaravintolat:

Alwari (Kontinkankaan kampus)

Kotkanpoika ja Kultturelli (Kotkantien kampus)

Wallu (Teuvo Pakkalan kadun kampus)

Linnanmaan kampuksella toimii useita ravintoloita. Tutustu Juvenes-ravintoloihin ja niiden tarjontaan ja Unirestan Kastari-ravintolaan.

Sivusta vastaa: Heli Malmström  |  Päivitetty viimeksi: 2.10.2019