Koulutuspalvelut - UKK

Opiskeluun liittyvät todistukset ja selvitykset

Kysymys: Haluan läsnäolotodistuksen tai otteen opintosuorituksista, miten toimin?

Vastaus: Saat sähköisesti allekirjoitettuja asiakirjoja omatoimisesti Pepin ylävalikon TILAUKSET-otsikon alta. ​​​​​​Lue lisätietoa sähköisista asiakirjoista. 

 

Kysymys: Haluan Kelan ateriaetukortin tai opiskelijatodistuksen VR: ää/Matkahuoltoa varten, miten toimin?

Vastaus: Voit noutaa nämä koulutuspalveluiden palvelupisteestä (katso tarkemmin palveluajat) tai ottamalla yhteyttä koulutuspalveluiden osoitteeseen study.oamk#oulu.fi (korvaa # -> @)


Ilmoittautuminen

Kysymys: Miten ilmoittaudun seuraavalle lukuvuodelle?

Vastaus: Jos olet jatkava opiskelija, ilmoittaudu 15.4. ja 31.5. välisenä aikana koko seuraavalle lukuvuodelle Pepissä. Mainittuna aikana voit tarvittaessa muuttaa läsnä-/poissaolotietoasi. Lisätietoa opinto-oppaasta.

 

Kysymys: Ilmoittauduin viime vuonna opintojaksolle X, mutta en osallistunutkaan sille. Nyt ehtisin opintojaksolle, mutta en voikaan ilmoittautua tulevalle toteutukselle, mistä tämä johtuu?

Vastaus: Edelliseen toteutukseen ilmoittautuminen estää opintojaksolle uudelleen ilmoittautumisen Pepissä. Pyydä edellisen toteutuksen opettajaa poistamaan ilmoittautuminen. Mikäli tämä ei onnistu, ole yhteydessä koulutuspalveluihin.


Valmistuminen

Kysymys: Olen suorittanut kaikki opintoni ja tehnyt tutkintotodistushakemuksen. Saanko jonkun vahvistuksen siitä, että kaikki on kunnossa ja voin valmistua?

Vastaus: Käsittelemme tutkintotodistushakemuksen koulutusosastolla ja koulutuspalveluissa. Emme ota sinuun erikseen yhteyttä, jos hakemuksessasi ei ole ongelmia. Mikäli et kuule meistä, voit luottaa siihen, että tulet valmistumaan valittuna päivänä.

 

Kysymys: Olen valmistumassa, miten saan tutkintotodistukseni?

Vastaus: Saat tutkintotodistuksen aikaisintaan valmistumispäivän jälkeisenä arkipäivänä ja viimeistään kahden viikon kuluttua valmistumispäivästä. Lähetämme tutkintotodistuksen postitse kirjattuina kirjeinä, jos et ole ilmoittanut noutavasi sitä koulutuspalveluiden palvelupistesteestä. Varmistathan, että yhteystietosi ovat Pepissä ajan tasalla.

 

Kysymys: Miten haen valmistuessani sosiaali- ja terveysalan ammattioikeuksia?

Vastaus:
Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) myöntää hakemuksesta laillistuksen toimia laillistettuna/nimikesuojattuna terveydenhuollon ammattihenkilönä. Hae välittömästi valmistumisesi jälkeen Valviralta ammattioikeuksia. Lisätietoa opinto-oppaasta.


Opintojen keskeyttäminen

Kysymys: Haluan keskeyttää opinnot, miten toimin?

Vastaus: Jos haluat ilmoittautua poissaolevaksi, voit tehdä sen seuraavan lukukauden alusta alkaen. Katso ohjeet opinto-oppaasta. Mikäli harkitset eroa Oamkista, keskustele ensin asiasta opettajatuutorin, opinto-ohjaajan tai tutkintovastaavan kanssa. Täytä eroilmoitus, allekirjoita ja palauta se koulutuspalveluihin. Lisäohjeita ja eroilmoituslomakkeen löydät opinto-oppaasta.